תנאי העסקתם של מטפלים סיעודיים
נכתב בתאריך: 13/08/10 , עודכן בתאריך: 30/03/23
החלטתם לקחת מטפל סיעודי , כעת מה שנותר לכם לעשות זה רק ללמוד את התנאים שמגיעים לו, תזכרו מטפל מרוצה עושה מטופל מרוצה
מצד אחד, לא לכולנו יש את הזמן ואם נודה על האמת גם את היכולת הרגשית, לטפל בקרובי משפחתנו המגיעים למצבים סעודיים. מצד שני, אנחנו לא בהכרח נרצה להוציא אותם מביתם ומהסביבה הטבעית והמוכרת אליה הם רגילים ולהעביר אותם למוסד סיעודי. הפיתרון העומד בפנינו בדילמה הזאת הוא לפנות לשכור את שירותיו של מטפל סיעודי דרך אחת מחברות הסיעוד.

איך מקבלים אישור להעסקת מטפל סיעודי
כאמור, הדרך הטובה ביותר להשיג מטפל סיעודי היא על ידי פנייה לאחת ממגוון חברות סיעוד הקיימות. חברות סיעוד מרכזות ואחראיות על מיון של עובדי סיעוד וכן מטפלים סיעודיים. החברות דואגות לבדיקת ההתאמה בין המטופלים למטפלים. רוב חברות הסיעוד גם דואגות להדרכות עבור העובדים שלהם במידה והמקצועיות או רמת הניסיון שהם הגיעו איתם אליהן לא מספקת.
התנאים להם זכאי מטפל סיעודי
רבים מהמטפלים הסיעודיים הם עובדים זרים וחשוב לדעת לפני שמתחילים בהעסקתם אודות התנאים המגיעים להם:
חוזה עבודה – על חוזה העבודה בין המעביד למטפל הסיעודי להיות כתוב בשפה אותה גם המטפל מבין. בחוזה יש לפרט את תנאי העסקתו של העובד ולמה הוא זכאי במסגרתם (ימי העבודה, ימי חופש, ניכויים, גובה השכר מתי הוא משולם ובאיזו דרך).
שכר -שכרו של העובד לא יהיה פחות משכר המינימום הקבוע בחוק. משכורתו תשולם עד התשיעי בכל חודש.חשוב, להתעדכן בשכר המינימום המשתנה מפעם לפעם.
ניכויים- מטפלים סיעודיים המתגוררים בבית מעסיקם, לא יהיו זכאי לגמול תמורת עבודה בשעות נוספות, גם אם המטופל זקוק להשגחה של 24 שעות ביממה. ניתן לנות משכרותו של המטפלים ניכויים שונים עבור: מגורים,מים, חשמל וביטוח.
חופשות – מטפל סיעודי, יהיה זכאי למנוחה שבועית בת 36 שעות רצופות. בנוסף, על פי חוקי העבודה במדינת ישראל זכאי העובד ל-12 ימי חופשה בשנה.בנוסף, זכאי העובד לקבלת ימי מחלה על פי חוק.
הבראה - בתום שנת עבודתו הראשונה ישלםהמעסיק לעובד עבור חמישה ימי הבראה. בתום השנה השנייה והשלישית לעבודתו ישלם המעסיק עבור שישה ימי הבראה.
ביטוחים – על המעסיק לשלם ביטוח לאומי עבור העובד שהם כ-2% מגובה משכורתו של העובד. על המעסיק לדאוג לתשלום ביטוח רפואי עבור העובד, בכל הזמן שהוא מועסק אצלו.
פנסיה – עובדים סיעודיים זר זכאים להפרשה לקרן פנסיה אותה יקבלו לכשיסיימו את תקופת העסקתם באותו המקום. קרן הפנסיה, תנוהל בהתאם לקביעה של משרד האוצר.
פיטורין - במקרה בו מפטרים את המטפל הסיעודי ולא משנה מהי הסיבה לפיטוריו. אם המטפל מועסק אצלכם מעל שנה הוא זכאי לפיצויים על פי חוק.
חשוב מאוד להקפיד על זכויותיו של המטפל הסיעודי וחשוב לזכור שזכויותיו בכל הנוגע לתחום העסקתו שוות לזכויותיו של אזרח רגיל.