חברות סיעוד
» מאמרים וחדשות
» כל מה שצריך לדעת על לימודי סיעוד
כל מה שצריך לדעת על לימודי סיעוד
נכתב בתאריך: 13/08/10 , עודכן בתאריך: 30/03/23
לימודי סיעוד הינם לימודים מעניינים ומקיפים מאוד בהם התלמידים הכשרה מעמיקה וכיוון שמדובר במקצוע מאוד מבוקש בישראל, ישנם מגוון של מוסדות לימוד המאפשרות לימודים אליו כאשר מטבע הדברים תנאי הקבלה מעט משתנים בין המוסדות. בוגרי הלימודים יוכלו לאחר מכן להשתלב במוסדות תעסוקה ציבוריים, פרטיים או דרך חברות סיעוד בתור אחים סיעודיים לעבודה מלאה, פורייה ומרתקת בעזרה וסיוע.
תנאי הקבלה ללימודי סיעוד
להלן תנאי הקבלה אל לימודי סיעוד במגוון מוסדות הלימוד בישראל:
-
המרכז האקדמי רופין– תנאי הקבלה אל לימודי סיעוד ברופין הם בגרות מלאה ופסיכומטרי בציון ממוצע של 100 לפחות והציון בפסיכומטרי חייב להיות לפחות 520 אשר אינו גבוה במיוחד. יש דרישה לידיעת אנגלית ברמה מינימאלית בבחינות מותאמות, בקיעות בשפת העברית ומעבר ראיון אישי. כמו כן תדרשו להציג הצהרת בריאות והיעדר רישום פלילי.
-
המכללה האקדמית עמק יזרעאל– מציעה קבלה ללימודים ב-3 מסלולים. הראשון באמצעות בחינה פסיכומטרית בלבד בציון שייקבע ע"י המכללה. השני בציון משוקלל של הבחינה הפסיכומטרית וממוצע ציוני הבגרות. השלישי קבלה ללימודים על-סמך ציון בגרות או מכינה בלבד ללא דרישה לבחינת פסיכומטרי. כמו כן, ישנו צורך בהיעדר רישום פלילי, קבלת חיסונים מאושרים ומעבר של ועדה רפואית.
- אוניברסיטת חיפה– לימודי סיעוד בשיתוף הטכניון עם סף קבלה הכולל תעודת בגרות מלאה, ציון פסיכומטרי וכן ציון מינימאלי בחלק האנגלית של הבחינה או בבחינה מקבילה.
-
האוניברסיטה העברית ירושלים– קבלה ללימודים דורשים תעודת בגרות מלאה עם ציון בחינת פסיכומטרי וציון מינימאלי באנגלית. יחד עם זאת, ניתן להתקבל ללימודים גם על סמך סיום לימודי מכינה אקדמית ובני 30 ומעלה אינם חייבים ציוני תעודת בגרות אלא רק ציון פסיכומטרי מעל 550.כמו כן, יש להציג אישור אודות היעדר רישום פלילי ולעבור ראיון קבלה.
-
המכללה האקדמית לישראל– קבלה אל לימודי סיעוד במכללה זו דורשים תעודת בגרות בממוצע ציונים של 80 ומעלה, פסיכומטרי בציון 520 ומעלה, ציון 85 בבחינת אנגלית בפסיכומטרי, מעבר ראיון אישי.
- אוניברסיטת ת"א– לימודי סיעוד לתואר ראשון הם במסלול של 4 שנים ותנאי הקבלה משתנים משנה לשנה. הם מורכבים מממוצע ציוני הבגרות ובשילוב ציון מבחן הפסיכומטרי. מועמדים אשר ציונם נמוך במעט מציון ההתאמה של אותה שנה, תישקל מועמדותם דרך ראיון אישי ובהתאם אל שאר המועמדים באותה שנה.
ניתן להתקבל ללימודי סיעוד גם ללא ציון מבחן פסיכומטרי וזאת אם ברשותכם תואר אקדמי כלשהו. ישנן מכללות כמו שלוחות של האוניברסיטה הפתוחה אשר הבינו כי הפסיכומטרי חוסם תלמידים פוטנציאליים מלימודים ולכן מאפשרות לימודים ללא צורך בפסיכומטרי וקבלה בתנאי שתציגו ממוצע גבוה בציוני הבגרות. כך, מועמדים יכולים להתקבל ללימודים בתנאים מיוחדים שהינם:
- על סמך ציונים גבוהים בבגרות.
- ראיון אישי.
- מבחן אמי"ר באנגלית.
- ניסיון קודם בתחום.
- וועדות קבלה מיוחדות ואישור של ראש החוג.
- בני 30 ומעלה יוכלו להתקבל רק על סמך ציון פסיכומטרי של 550 ומעלה ללא צורך בציוני בחינות בגרות.
ישנה גם אפשרות ללמוד סיעוד דרך בתי-ספר לסיעוד כמו בית ספר לסיעוד אקדמי קפלן, דינה ומאיר השייכים לבתי-החולים